top of page

Родителување со позитивна дисциплина

Шестнеделен, практичен и интерактивен курс осмислен за родители на деца од секоја возраст што ги опфаќа алатките на позитивна дисциплина кои навистина функционираат!

family-17_edited_edited.jpg

Во овој курс ќе научите:

 

 • 52 неказнувачки алатки кои поттикуваат на соработка со почит

 • вештини за долгорочно родителување со љубов и цврстина што помагаат да се одгледаат деца кои се одговорни, учтиви и инвентивни

 • како да поттикнете кај децата чувство на припадност и важност

 • како да се намали соперништвото меѓу децата

 • што се крие зад несоодветното однесување и како да го препознаеме

 • колку е важно да се решаваат проблемите наместо да се казнува

 • методи за намалување на борбите за превласт и создавање мирна атмосфера во домот

 • колку е важно да се учат децата да се соочат со разочарувањето и да изградат отпорност

 • како да се намалат борбите при будење и легнување и важноста на рутините

 • емоциите и уметноста на комуницирањето

 • разликата меѓу фалењето и поттикнувањето

 • природни и логични последици

 • како да организирате семејни состаноци и колку е важно заедничкото решавање на проблемите

 • како да му помогнете на детето да развие социјални вештини

 • ресурси и поддршка за негување здрава и обединета семејна средина

 • како да станете поефективни во родителската улога и при тоа да се забавувате!

Што добивате

Уникатен процес на искуствено учење со целосна вклученост на едукаторот и интерактивно учество на учесниците - курс што нема да ве остави рамнодушни и ќе ве води кон постепена трансформација и подобро разбирање на себеси и на детето! Еве што сѐ добивате:

bottom of page